Κλεονίκη Πανταζή
Φιλόλογος - Coach

Ονομάζομαι Κλεονίκη Πανταζή, είμαι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος φιλοσοφίας, παιδαγωγικής Ψυχολογίας με κατεύθυνση Φιλοσοφία και έχω κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην αυτογνωσία και αυτοβελτίωση καθώς και στο coaching (CERTIFICATE OF COACHING - AC ACCREDITED). Τέλος έχω μετεκπαιδευτεί στη Διάσπαση προσοχής παιδιών και εφήβων στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έχω ασχοληθεί με τη διδασκαλία της αρχαίας και νεοελληνικής γλώσσας και έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων σχετικά με την ψυχολογία και την παιδαγωγική και το coaching. Παράλληλα πιστεύω στη θεραπευτική αξία της τέχνης καθώς και στην αξία του Ανθρώπου.
https://kleoniki.gr/wp-content/uploads/2021/07/kleoniki.jpg
https://kleoniki.gr/wp-content/uploads/2021/07/kleoniki.jpg

Κλεονίκη Πανταζή
Φιλόλογος - Coach

Ονομάζομαι Κλεονίκη Πανταζή, είμαι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος φιλοσοφίας, παιδαγωγικής Ψυχολογίας με κατεύθυνση Φιλοσοφία, και έχω κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην αυτογνωσία και αυτοβελτίωση καθώς και στο coaching (CERTIFICATE OF COACHING - AC ACCREDITED). Τέλος έχω μετεκπαιδευτεί στη Διάσπαση προσοχής παιδιών και εφήβων στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έχω ασχοληθεί με τη διδασκαλία της αρχαίας και νεοελληνικής γλώσσας και έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων σχετικά με την ψυχολογία και την παιδαγωγικήκαι το coaching. Παράλληλα πιστεύω στη θεραπευτική αξία της τέχνης καθώς και στην αξία του Ανθρώπου.

Ως εκπαιδευτικός εφήβων...

στην ιδιωτική εκπαίδευση με μακρόχρονη εμπειρία, πιστεύω, πως η εκπαίδευση είναι το σημαντικότερο εφόδιο το μεγαλύτερο αγαθό που μπορεί να αποκτήσει κάποιος στη ζωή του. Γι’ αυτό λοιπόν βασική μου αρχή είναι η υποστήριξη των παιδιών τόσο στο εκπαιδευτικό τομέα όσο και ηθικά και ψυχολογικά.

Βασικό μέλημά μου είναι η γνώση του της Ελληνικής Γλώσσας για να μπορεί ο μαθητής να ανταποκριθεί σε άριστο βαθμό στις απαιτήσεις του σχολείου, αλλά και να κατακτήσει ένα υγιή τρόπο σκέψης. Ο υγιής τρόπος σκέψης θα τον οδηγήσει σε σωστές αποφάσεις αλλά και του δίνει τη δυνατότητα να γίνει ευτυχισμένος.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια μέσω της εμπειρίας μου στην εκπαίδευση έχω αντιληφθεί τις εξαιρετικές ικανότητες των παιδιών με ΔΕΠΥ, το χαρισματικό χαρακτήρα τους αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο σχολείο, στη μάθηση, στο κοινωνικό περιβάλλον και με τον εαυτό τους. Αυτά τα παιδιά, έφηβοι και ενήλικες χρειάζονται την απαραίτητη στήριξη μέσω του coaching ώστε να μπορούν να διαχειριστούν την καθημερινότητά τους, να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να απολαμβάνουν τη ζωή. Το coaching σε συνδυασμό με τη σωστή διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας και με τη σωστή υποστήριξη στα μαθήματα του σχολείου μπορεί να βοηθήσει το έφηβο να αντιμετωπίσει το παρόν του με αυτοπεποίθηση και να δει το μέλλον του με αισιοδοξία.