article_51

Τον τελευταίο χρόνο, ακούμε συνεχώς για δολοφονίες γυναικών ανεξαρτήτως ηλικίας. Το φαινόμενο είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό και φαίνεται πως όσο περνάει ο καιρός γιγαντώνεται, δημιουργώντας το φόβο στους νέους και ιδιαίτερα στα κορίτσια.

Πολλές φορές έφηβα κορίτσια μού έχουν εξομολογηθεί πώς φοβούνται να εμπιστευτούν πια τους άλλους και κυρίως τα αγόρια.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Η μεγάλη αιτία είναι η τηλεόραση.

Πριν αρκετά χρόνια σε διάφορα ελληνικά σήριαλ τότε, η πλοκή των σειρών αυτών βασίζονταν στην αναξιοπιστία, στην απιστία, στην προδοσία και στην εκδίκηση.

Πριν χρόνια άρχισε να γίνεται η προβολή των ομοφυλοφιλικών σχέσεων και των αντίστοιχων οικογενειών.

Τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση προβάλλεται η επίθεση κατά των γυναικών.

Αναλογιστείτε: ποια από τα παραπάνω φαινόμενα δεν έχουν γίνει πραγματικότητα της κοινωνίας;

Δυστυχώς όλα. Ο εγκέφαλος αποθηκεύει 5.000 διαφημίσεις την ημέρα και 5.000.000 εικόνες από την τηλεόραση. Επειδή οι εικόνες κινούνται ραγδαία, ο εγκέφαλος δεν προλαβαίνει να τις επεξεργαστεί, οπότε δεν συνειδητοποιούμε τις πληροφορίες που βάζουμε στο μυαλό μας, με αποτέλεσμα αυτές οι πληροφορίες να περνούν στο υποσυνείδητο και να «δουλεύουν»…

Όταν το άτομο που βλέπει τηλεόραση δεν έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και μια στάση ζωής με σαφείς αρχές και αξίες, τότε γίνεται πολύ ευάλωτο σε κάθε πληροφορία που τον κατευθύνει να γίνει ένα άτομο χωρίς σκέψη και συναισθήματα, αλλά μόνο με πάθη και ένστικτα, όπως αυτό της βίας.

Δυστυχώς, οι παράγοντες της τηλεόρασης έχουν αντιληφθεί τη δύναμή τους και προωθούν περιθωριακούς τρόπους ζωής όπως τα ναρκωτικά, το έγκλημα κ.ά. Έχουν καταφέρει να εξαφανίσουν τις σταθερές της κοινωνίας, όπως η φυσιολογική οικογενειακή ζωή, η αγάπη μεταξύ του ζευγαριού, η προσπάθεια των γονέων να μεγαλώσουν τα παιδιά του, το ενδιαφέρον, η αγάπη και η καλοσύνη μεταξύ των ανθρώπων…

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Αυτό συμβαίνει γιατί, είναι πιο εύκολο να διαχειριστούν μια κοινωνία δυστυχισμένων και με τεράστια αδιέξοδα ανθρώπων, παρά ανθρώπους με ισορροπημένη ζωή και καθαρό μυαλό!

Έχετε συνειδητοποιήσει πόσο καταστροφικό είναι η απενοχοποίηση των ναρκωτικών και της πορνείας; ‘Εχετε αντιληφθεί ότι η νέα γενιά θεωρεί τη χρήση ναρκωτικών παιχνιδάκι;

Έχετε καταλάβει πως νέοι άνθρωποι, πριν προλάβουν να μάθουν τον εαυτό τους έχουν ήδη εξαρτηθεί από ουσίες που τους οδηγούν στην καταστροφή;

Έτσι γίνεται και με την επιθετικότητα εναντίον των γυναικών.

Τα πρότυπα που έχουν διαμορφωθεί μέσω της τηλεόρασης και του διαδικτύου ωθούν στην ακραία επιθετικότητα και απέναντι στις γυναίκες.

Η οικογένεια δυστυχώς, δεν έχει μάθει στα παιδιά να διαχειρίζονται τον εαυτό τους και τα συναισθήματά τους. Δεν τους έχει μάθει πως το μυαλό το χειριζόμαστε εμείς κι όχι αυτό εμάς. Αυτό γίνεται με τις αρχές και τις αξίες που μας μεταδίδουν οι γονείς μας μέσω των συμβουλών αλλά και μέσω των παραδειγμάτων που μας δίνουν με τη συμπεριφορά τους.

Το σχολείο δεν έχει μάθει στα παιδιά να κάνουν διάλογο. Να εκφράζουν  με το σωστό τρόπο τα θέλω τους, τα παράπονά τους, το θυμό τους, χωρίς εκρήξεις θυμού και επιθετικότητας. Δεν έχει μάθει το σχολείο στους μαθητές την αξία των κανόνων και πόσο χρήσιμη είναι αυτοί για την ασφάλειά τους και την ισορροπία τους στην κοινωνία. Τέλος το σχολείο δεν έχει βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν τον εαυτό τους.. Τους έχει εκπαιδεύσει στο να μην έχουν αυτοσεβασμό και να υπομένουν την αδιαφορία και ενίοτε την κακία μαζί με την αδράνεια…

Έτσι κάθε μαθητής βγαίνει στην κοινωνία πλήρως ανέτοιμος να διαχειριστεί τις καταστάσεις που του προκύπτουν, αλλά και τον εαυτό του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κυριαρχούν τα πάθη, τα ένστικτα και ο νόμος της ζούγκλας. Ο δυνατός σκοτώνει τον αδύναμο, και στην προκειμένη περίπτωση, από την πλευρά της φυσικής δύναμης, παρατηρείται το φαινόμενο οι γυναίκες να κινδυνεύουν από τους άνδρες.

Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

Είναι απαραίτητο όλοι να είναι πολύ προσεκτικοί στις συναναστροφές τους, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας.

Όταν φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά, είναι αναγκαίο οι γυναίκες να ζητούν βοήθεια από το περιβάλλον τους ή την αστυνομία.

Δεν εμπιστευόμαστε τον πρώτο τυχόντα, ούτε τις πληροφορίες από το διαδίκτυο.

Μαθαίνουμε ποιοι ήμαστε και τί μας αξίζει!

Μένουμε μακριά από τις εξαρτήσεις.

Πηγή: https://enimerosi-news.gr/