article_49

Καλοκαίρι είναι, ας μη μιλάμε συνεχώς για πράγματα που μας προβληματίζουν και ίσως μας στεναχωρούν. Ας δώσουμε χώρο στο συναίσθημα και στην ανθρωπιά.

Πιστεύω στην ανθρωπιά και στην αγάπη. Με την ανθρωπιά ο άνθρωπος μπορεί να παραμείνει ζωντανός και υγιής. Με την αγάπη ο άνθρωπος νιώθει πλήρης.

Ποιος είναι ο ρόλος του ρομαντισμού;

Ο ρομαντισμός είναι μια στάση ζωής με συναίσθημα. Ο άνθρωπος που αντιλαμβάνεται το περιβάλλον μέσω του συναισθήματος, βλέπει μέσα από τις εικόνες, διακρίνει την ομορφιά που κάθε τι έχει μέσα του. Δεν εκλογικεύει, ούτε και επικρίνει. Απλά αναγνωρίζει και απολαμβάνει το θαύμα που απλώνεται γύρω του.

Τι πιο όμορφο από ένα ηλιοβασίλεμα, ένα όμορφο τριαντάφυλλο, μια εκφραστική ματιά ,ένα ζεστό χαμόγελο;

Γιατί αυτά να περνούν απαρατήρητα και να μη μας δίνουν χαρά και ευτυχία;

 Οι  περισσότεροι θεωρούμε δεδομένο ότι μπορούμε να δούμε ένα όμορφο τοπίο, να αφουγκραστούμε το κελάρυσμα του νερού στο βουνό, να απολαύσουμε μια υπέροχη μουσική. Είναι όμως;

Οφείλουμε να δηλώνουμε ευγνωμοσύνη για το γεγονός ότι μπορούμε να συγκινήσουμε την ψυχή μας με τη ρομαντική ματιά αυτού του κόσμου, αποφεύγοντας για λίγο να σκεφτόμαστε τα προβλήματα, τις κακές και δυσκίνητες ανθρώπινες σχέσεις, τις στενοχώριες…

Ο ρομαντισμός σε ένα βαθμό θυμίζει στον άνθρωπο ότι είναι φτιαγμένος για το καλό, το όμορφο και την αγάπη… μόνο που για να τα βρει, είναι ανάγκη κάποιος να τους τα μάθει. Το κακό μαθαίνεται όπως και το καλό, μόνο που για το κακό υπάρχουν χιλιάδες παραδείγματα από την καθημερινότητα του διαδικτύου και της τηλεόρασης.

Πώς όμως μπορούμε να μάθουμε  για το καλό; για την καλοσύνη; την προσφορά; τη σύνδεση με τον άλλον άνθρωπο;

Μπορούμε να διδαχτούμε από την ομορφιά της σχέσης μας με τους γονείς μας, τα παιδιά μας ,από τη φύση, την τέχνη, τη μουσική…

Έτσι θα αναζητούμε την οικειότητα με τους άλλους ανθρώπους και θα νιώθουμε γεμάτοι, χωρίς να χρειάζεται να έχουμε ακριβά αυτοκίνητα και πλούτη.

Στην Ιστορία έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι έχουν αντέξει τις κρίσεις ή τους πολέμους μόνο αν είναι ενωμένοι. Η οικειότητα και η σύνδεση των ανθρώπων βοηθούν την ανθρωπότητα να αντέξει τις ανατροπές και τις δυσκολίες.

Γιατί οι άνθρωποι δεν αναζητούν την οικειότητα; 

  Φοβούνται να μοιραστούν τις σκέψεις τους, να εκφράσουν τα συναισθήματά τους κι όχι αδίκως… Φοβούνται να δημιουργήσουν σχέσεις και να παλέψουν γι’ αυτές. Φοβούνται να εκτεθούν ψυχικά ή συναισθηματικά, γιατί απλά ο εγωισμός τους δεν το αντέχει…. Όπως και οι άλλοι δεν το αντέχουν…

Αλήθεια, στις μέρες μας, πώς να αντέξουν το συναίσθημα; Όταν απαγορεύεις στον εαυτό σου να αισθάνεται, σιγά σιγά αργοπεθαίνεις… Άνθρωπος χωρίς συναίσθημα είναι ένα άδειο κουφάρι.

Έτσι δημιουργείται μια κοινωνία μοναχικών ανθρώπων, ενηλίκων και παιδιών που  ψάχνουν να βρουν τον προσανατολισμό τους.

Κάποιος είπε κάποτε πως η ζωή μπορεί να αναμετρηθεί μόνο με τις αναμνήσεις. Το μόνο που μετράει στο τέλος είναι οι αναμνήσεις, και αναμνήσεις μοναχικές δεν υπάρχουν!

Προσπαθήστε να δείτε την ομορφιά της ζωής! Βρείτε την ομορφιά εκεί που ζείτε, στους ανθρώπους που συναναστρέφεσθε, σε αυτά που ασχολείσθε. Επιδιώξτε να αναγνωρίσετε, να αποδεχτείτε και να πλησιάσετε ανθρώπους που σας ενδιαφέρουν για μια κοινωνική, φιλική ή συντροφική σχέση.

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι πρόσφοροι για χαλάρωση, ξεκούραση βόλτα στη θάλασσα με σκοπό την αποφόρτιση από την καθημερινότητα και την ξεγνοιασιά.

Χαρείτε τη θάλασσα, τον ήλιο, χαμογελάστε, γελάστε , απολαύστε!!! Το αξίζετε!!!

 

Το coaching βοηθά τον άνθρωπο να βρει τη χαρά της ζωής και να ανακαλύψει όσα τον κρατούν μακριά από αυτήν.

Πηγή: https://enimerosi-news.gr/