Τι είναι το coaching

Οι άνθρωποι όλων των τύπων βιώνουν πολλές αλλαγές στην καθημερινότητά τους και οι πιέσεις που υπόκεινται είναι πολλές.

Η δουλειά, η οικογένεια, η σχέση μας, οι φίλοι, το κοινωνικό περιβάλλον, ο εαυτός μας πιέζουν με τις καθημερινές υποχρεώσεις, δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό που αδυνατούμε να αναπνεύσουμε.


Πώς βοηθάει το Coaching;

Το Coaching μέσω του Coach βοηθά τον Coachee (πελάτη) να θέσει στόχους και να αλλάξει θέση στην οπτική γωνία που βλέπει τα πράγματα ώστε να εξελιχθεί και να προοδεύσει.


Όλα εξαρτώνται από εμάς τους ίδιους!

Μέσω του coaching ο Coachee (πελάτης) μπορεί να βιώσει τη χαρά της εξέλιξης και επίλυσης συγκεκριμένων προβλημάτων, μαθαίνοντας να παρατηρεί τον εαυτό του, τον τρόπο να τον ενδυναμώνει, να διαχειρίζεται τις υποθέσεις του συνειδητά, ώστε να αποκομίζει το μέγιστο όφελος για αυτόν.

Ο Coach «ξεκλειδώνει» τον Coachee (πελάτη) να δει ο ίδιος τις δυνατότητές του, τα χαρίσματά του, να αισθάνεται δυνατός ώστε να ορίζει τη ζωή του και το μέλλον του. Με την αυτό-καθοδηγούμενη μάθηση ο Coachee «μαθαίνει» ότι έχει δικαίωμα στην ελευθερία επιλογής και στην ευτυχία. Μαθαίνει τον τρόπο να είναι ευτυχισμένος και να ελίσσεται με επιτυχία σε κάθε περίσταση που του προκύπτει.